Apa yang terjadi sungguh tak mampu difikirkan. Anak berkomplot dengan ibu untuk melakukan perkara sekejam itu. Dasyat sungguh.

Author:

Seorang isteri dan empat anak perempuannya didakwa bersekongkol mengupah dua pemb-unuh upahan untuk memb0n0h suaminya yang merupakan anggota polis demi mendapatkan dana bantuan berjumlah RM465,171.26 dan juga kerana mangsa tidak membenarkan keluarganya memakai jeans, lapor Daily Mail.

Mayat Meharbaan Ali, ditemui di loji kumbahan di Uttar Pradesh, utara India, kira-kira 250 meter dari kediaman keluarganya, Ahad lalu.

Selepas ma-yat mangsa ditemui, polis mula menjalankan siasatan dan meneliti semua video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan tersebut untuk membantu siasatan.

Ekoran kejadian itu, polis telah menahan Zahida Begum, 52, dan anak perempuannya, Saba, 26, Zeenat, 22, Iram, 19 dan Alia, 18, di kediaman mereka di Shahjahanpur.

Daya Chand Sharma, inspektor dari Balai Polis Bazaar berkata, Zahida dan anak-anaknya kecewa dengan tindakan Ali yang melarang mereka memakai jeans.

“Sejak ma-yat mangsa ditemui, kami mengesyaki anggota keluarganya terlibat dalam kejadian ini kerana ma-yat mangsa ditemui kira-kira 250 meter dari kediaman mereka.

“Rekod panggilan telefon semua ahli keluarga mangsa juga diperiksa dan siasatan mendapati, Zahida kerap menghubungi satu nombor yang sama.

“Operasi siasatan yang dilancarkan secara besar-besaran dan pemeriksaan pada video CCTV menemui petunjuk penting dalam membantu menyelesaikan kes ini.

“Ketika disoal siasat, suspek (Zahida) mengaku telah mengupah dua lelaki untuk memb0n0h mangsa,” katanya.

Difahamkan, Zahida membayar RM5,814 kepada dua lelaki terbabit dan bakinya akan dibayar menggunakan duit gaji mangsa yang disimpan di rumah, sekiranya mereka berjaya menyelesaikan tugasan yang diberi.

Berdasarkan siasatan polis, mangsa meninggalkan balai pada jam 10 pagi Sabtu dan tiba di rumahnya pada jam 10.45 pagi. Dua pembu-nuh upahan, Tahseen dan Ehsaan, kemudian memasuki kediaman itu dan Ali dibu-nuh kira-kira jam 1 petang.

Dua suspek itu kemudian membawa keluar dan membuang ma-yat mangsa dengan bantuan ahli keluarganya sendiri.

Menurut sumber polis, Zahida dan empat anak perempuannya akan menerima tiga faedah berikut sekiranya Ali meninggal dunia iaitu:
Salah seorang anak perempuannya akan mendapat pekerjaan di jabatan tempat bapanya bekerja.
Isteri akan bayaran pencen (separuh dari gaji)
Ahli keluarga akan mendapat dana bantuan dari polis sebanyak RM465,171.26.

Sementara itu, dua pembOn0h upahan yang terlibat juga mempunyai rekod jenayah lampau dilaporkan telah melarikan diri selepas kejadian itu. Bagaimanapun, kedua-duanya berjaya ditahan semula pada Rabu.

kredit : the reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!