Bagus Bawa Anak Solat Di Masjid Tetapi Perhatikan Gerak-Geri Kanak-Kanak Ini. Keletah Beliau Bikin Gugur Jantung.

Author:

Kejadian tak terduga, perhatikan gerak geri anak kecil tersebut.. apa yang dia lakukan.. Netizen: “Subhanalloh.. Msih tetap fokus dengan sholatnya..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang terjadi.

Terdapat banyak sebab mengapa kanak-kanak tidak berkelakuan baik dan nakal. Apabila kanak-kanak lapar, letih, tidak sihat, atau bosan, mereka lebih cenderung tidak berkelakuan baik. Mempunyai rutin berstruktur boleh membantu mengurangkan kesan ini. Menyediakan kanak-kanak dengan buku, mainan pendidikan atau permainan dapat mengurangkan kenakalan mereka dalam situasi di mana mereka mungkin bosan (seperti perjalanan kereta panjang, bilik menunggu doktor atau beratur panjang di bank).

Satu lagi keperluan kanak-kanak perlu adalah perhatian. Sekiranya mereka tidak mendapat perhatian dari ibu bapa mereka, kadang-kadang perhatian negatif adalah lebih baik daripada perhatian, jadi mereka akan bertindak dengan cara untuk mendapatkan perhatian orang tua mereka, contohnya menjerit, memilih pergaduhan dengan saudara kandung, membanting pintu, membuang mainan, dan kelakuan buruk boleh diperkuat jika ibu bapa memberi perhatian, walaupun perhatian negatif seperti berteriak atau memukul. Tingkah laku ini lebih kuat dan jika ibu bapa memberikan kepada anak itu. Dalam keadaan ini, lebih baik jika tingkah laku buruk diabaikan dan tingkah laku yang baik diperkuat.

Apa-apa pun, jom tonton video di bawah. Kejadian tak terduga, perhatikan gerak geri anak kecil tersebut.. apa yang dia lakukan.. Saksikan

Sumber

ASTAGHFIRULLAH.. LIHAT KELAKUAN DUA ANAK KECIL INI PASTI AKAN MEMBUAT ANDA MENGURUT DADA

Astaghfirullah.. Lihat kelakuan dua anak kecil ini pasti akan membuat anda mengurut dada. Netizen: “anak sama bpk sama aja maling ‘buah tak jauh jatuh dari pohonnya’ terkadang tdk di ajari pun memang sudah bawaannya begitu..sontoloyo” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Kenapa ada budak-budak walaupun masih kecil sudah pandai curi barang orang lain? Kanak-kanak yang sangat kecil kadang-kadang mengambil perkara yang mereka mahu tanpa memahami perkara-perkara yang membebankan wang dan bahawa salah untuk mengambil sesuatu tanpa membayarnya. Remaja pula tahu mereka tidak sepatutnya mencuri, tetapi mungkin mencuri untuk keseronokan atau kerana rakan-rakan mereka lakukan. Sesetengah mungkin percaya mereka boleh lari dengannya. Oleh kerana mereka diberi lebih banyak kawalan terhadap kehidupan mereka, sesetengah remaja mencuri sebagai cara memberontak.

Dan sebab-sebab kompleks lain boleh menjadi faktor. Kanak-kanak mungkin marah atau mahu perhatian. Tingkah laku mereka mungkin mencerminkan tekanan di rumah, sekolah, atau dengan rakan-rakan. Ada yang mungkin mencuri sebagai jeritan untuk bantuan kerana penderaan emosi atau fizikal yang mereka alami.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Astaghfirullah.. Lihat kelakuan dua anak kecil ini pasti akan membuat anda mengurut dada. Saksikan

Sila tonton video:

BARU BELAJAR SEKOLAH DAH PANDAI BUAT PERKARA MACAM NI, MEREKA TAK SEDAR ADA CCTV

Tengoklah dalam video ini, rakaman CCTV sebuah kedai. Tengoklah pelajar perempuan sekolah menegah itu yang curi barangan dalam kedai.
Inilah kes kecurian yang melanggar undang-undang. Pelajar perempuan itu hanya remaja sahaja sudah mencuri. Apatah lagi bila sudah dewasa, apa yang dia tidak berani buat?Inilah masalah remaja yang sudah lama wujud dalam masyarakat kita ini. Fikirkanlah, kita sebagai ibu bapa kepada anak-anak kita, kita sentiasa berfikir untuk memberikan mereka yang terbaik, dari segi ekonomi, pendidikan, keluarga dan kasih sayang.

Akan tetapi, kini kos kehidupan semakin meningkat. Ini menyebabkan ekonomi dalam keluarga tidak dapat harap bapa sahaja. Tambahan pula, wanita juga tidak suka dikurungkan dalam keluarga sahaja. Jadi, ibu dan bapa perlu bekerja di luar. Ibu bapa sanggup mengupah pembantu rumah untuk menjaga anak-anak.

Remaja tidak suka mendengar ajaran daripada ibu bapa. Mereka menganggap bahawa ibu bapa hanya pandai cakap sahaja. Inilah yang menjadi factor banyak remaja mempunyak kelakuan yang tidak sesuai, seperti mencuri, merokok, cinta dengan pasangan, ataupun yang teruk sekali, cinta dengan sebarangan orang lelaki dan perempuan itu dan mengakibatkan masalah besar seperti beranak di tandas.

Sebagai ibu bapa, kita haruslah meluangkan masa untuk anak-anak kita demi mengeratkan hubungan kita. Dan mendengar apa yang difikirkan kepada anak-anak, memberi sokongan kepada mereka. Harap kes remaja akan dikurangkan.

Sila tonton video:

Sumber: Dharian

Leave a Reply

error: Content is protected !!