Demi Menyelamatkan Tuannya Dari Terkena Sihir, Seekor Kucing Sanggup Berkorban Menelan Bungkusan Kuning.

Author:

”Tudu (kucing) dah tak ada….dia dah selamatkan sy…dia cukup suka dgr sy baca Yasin…tiap kali sy mula baca, dia akn duduk rapat-rapat…tapi, sekarang, dah tak ada sapa nak teman bila sy baca Yasin lagi….”


“benda tu menuju ke rumah bob dol dan dikesan oleh tudu,tudu mungkin mempertahankan orang yang telah berjasa pada dirinya hingga dia sendiri terkorban” Itulah luahan lelaki yang di panggil dengan bob dol yang meluahkan kesedihanya atas pemergian kucing tersayang bernama tudu yang telah mati akibat bungkusan kuning yang dipercayai berkait dengan benda gaib atau sihir.

Katanya tudu tidak memberi apa apa pertanda yang di sedang sakit hingga pagi tudu kelihatan lemah,bob cuba memberi air kelapa risau yang tudu kena racun.

Akan tetapi bungkusan berwarna kuning itu tiba tiba ada didalam mulut tudu,selepas bob mengeluarkan bungkusan tersebut,tudu pun pergi untuk selamanya.

Bob menceritakan ,bahwa dia juga sempat berjumpa dengan seorang ustaz untuk bertanyakan mengenai bungkusan kuning tersebut.

“Berkemungkinan bungkusan kuning itu adalah buangan orang yang tidak tahu kemana dia pergi(bukan dihantar oleh orang) lalu menuju kerumah bob dan dikesan oleh tudu,
Tudu mungkin.mempertahankan orang yang telah berjasa.pada diri dia hingga dia sendiri terkorban.Lihatlah,Bila berbuat baik kepada makluk dimuka bumi ini pasti akan dibalas dengan kebaikkan juga.katanya”

Selain itu Bob juga menceritakan tudu adalah kucing terbiar yang di jumpainya pada.”Tudu kucing yang dijumpai saudara bob dol dalam keadaan cedera dan ekornya putus”.

Bob ambik bawak pegi pet untuk rawatan dan terus membela tudu,walaupun tudu sekedar kucing biasa tapi tudu suka mendengar bacaan yasin,setiap kali bob baca yasin mesti tudu akan datang”.luah bob

Kredit : ntahapa2labu

Leave a Reply

error: Content is protected !!