Jodoh Rezeki Hanya Milik Allah, Tetapi Jika Berusaha Mungkin Ianya Akan Kembali. Amalkan Doa Ini Agar Yang Membenci Kembali Menyintai.

Author:

Adakah anda pernah mencintai seseorang namun ada halangan yang menyakitkan, apalagi jika orangnya sampai menghina anda? Boleh saja hal ini terjadi kepada sesiapa sahaja, akan tetapi jangan sampai dibalas dengan kejelekan, apalagi dengan hal-hal yang boleh menyebabkan kerugian bagi diri anda sendiri, sebab jika anda membalas dengan kejelekan hanya akan menimbulkan permusuhan yang lama.

Didalam islam ada syariat yang harus kita lakukan jika kita mengalami permasalahan yang sedang kita hadapi, jika anda mempunyai permasalahan seperti diatas cubalah berikhtiar dengan amalan berikut ini.

Amalan ini terdapat didalam Surah Yusuf Ayat 4, yang berbunyi ..

“Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada ‘Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa Wai Qamara Ra aituhum Lii Sajidin”
artinya:

“Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya: ‘Wahai Ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas bintang, matahari dan bulan, semuanya sujud kepadaku.” QS. Yusuf: 4)

Ayat tersebut dibaca selepas solat Isyak sebanyak 3X, dan tujukan kepada orang yang anda maksud, Insya Allah orang yang tadinya membenci anda akan berbalik mencintai anda.

Penting: Jangan menggunakan amalan ini untuk kepentingan yang tidak baik, apatah lagi jika ada niat yang melanggar larangan Allah, kerana amalan ini adalah ayat dari Al-Quran, jangan sampai disalah gunakan! [Amalkan]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!