Pinjam wang serta sanggup memajak gadai barang ibunya semata-mata untuk meraikan hari jadi kekasih, lelaki muda ini disebat ibunya yang sangat marah.

Author:

Video pendek yang merekodkan adegan seorang budak sekolah menengah yang dipukul dengan kasar oleh ibunya menjadi viral di media sosial. Sebab utama adalah si ibu mendapati anaknya menggadai basikal bermotornya yang berharga, dan sanggup meminjam wang untuk menunjukkan kehebatannya dengan teman wanita.

Adalah diketahui bahawa, walaupun sangat muda, dia mempunyai seorang teman wanita. Untuk meraikan hari lahir kekasihnya, dia sanggup menggadai telefon bimbit dan basikal bermotornya yang dibeli oleh orang tuanya mereka yang bersusah payah mengumpul wang tersebut. Selain itu, si ibu juga berasa sangat marah apabila mengetahui bahawa anaknya membuat pinjaman wang untuk kepentingan sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila sekumpulan pekerjanya tiba di rumahnya untuk mencari dia, ibu selepas itu sangat terkejut. Terlalu marah dengan tindakan anak lelaki, wanita ini mengambil rotan dan merotan tubuh anaknya supaya anaknya ambil pengajaran dan sedar.

Mana tidaknya, Lihat sahaja keadaan rumah mereka dari luar dan pakaian kotor si ibu, jelas menunjukkan bahawa orang tuanya hanya pekerja dan tidak cukup kaya untuk memberinya lebih banyak wang saku. Kerana sedar akan kesalahannya, dia hanya berdiri di satu sudut dan menerima hukuman daripada ibunya.

Setelah dimuat naik video ini di media sosial, video ini menarik banyak perhatian pengguna internet. Kebanyakan mereka menyatakan rasa tidak puas hati dengan tingkah laku si anak dan simpati kepada ibunya.

Leave a Reply

error: Content is protected !!