Warga Asing Berlagak Buka Kedai Runcit Tunjuk Macam Bagus. Netizen Gesa Pihak Berwajib Ambil Tindakan.

Author:

Setelah beberapa hari menyambut hari raya. Viral beberapa buah video menunjukkan bahawa warga asing sekali lagi menguasai kotaya Kuala Lumpur yang dikatakan kini menjadi tempat warga asing berkumpul. Pada hari raya keadaan ini semakin jelas apabila ramai warganegara yang berada di bandar masing masing pulang ke kampung untuk beraya dengan ahli keluarga mereka.

Akibat dari penduduk bandar kini ramai yang belik ke kampung halaman mereka, warga asing kini dilihat berpusu pusu dan berada di bandar Kuala Lumpur seolah olah mereka juga beraya dengan bebas di bandar. Ini mendatangkan tidak puas hati netizen apabila mereka melihat bandar kini dikuasai oleh warga asing yang masih belum diambil tindakan.

Sebelum ini pelbagai cara dilakukan oleh kerajaan baru pakatan harapan untuk membanteras warga asing yang kian ramai masuk kedalam Malaysia. Meskipun telah ramai yang ditangkap akan tetapi jelas bahawa masih ramai yang masih bebas tanpa pengawasan seperti yang dirakamkan oleh individu yang berada di bandar sewaktu orang lain pulang ke kampung.

Viral juga seorang warga asing diserang oleh seorang lelaki sambil memviralkan video tersebut di media sosial . Warga asing tersebut dikatakan agak berlagak apabila ditanya oleh seorang lelaki yang memviralkan video tersebut .

Hal ini sekali lagi menimbulkan ketidakpuashatian netizen berikutan dengan warga asing tersebut yang melakukan perniagaan secara haram secara bebas.

Leave a Reply

error: Content is protected !!